Mag je je kruipruimte uitgraven?

Wil je de kruipruimte uitgraven, maar twijfel je of dat mag? In dit blog vertellen we alles wat je moet weten over de regelgeving en hoe het uitgraven van de kruipruimte in zijn werk gaat.

Mag je de kruipruimte uitgraven?
Inspectie kruipruimte voorafgaand aan het uitgraven.

In deze gevallen mag je de kruipruimte uitgraven

Zolang de fundering van je woning niet bloot komt te liggen, mag je de kruipruimte uitgraven, maar er geldt wel een maximale diepte. Een kruipruimte wordt meestal tussen de 10 tot 60 centimeter uitgegraven. Het hangt van de situatie van jouw woning af hoe diep de ruimte daadwerkelijk mag worden uitgegraven.

Als de kruipruimte wordt uitgegraven om bijvoorbeeld een kelder te realiseren, dan moet er een constructeur aan te pas komen. Het zand in de kruipruimte zorgt namelijk voor ondersteuning van de fundering.

Hoe weet ik of mijn kruipruimte kan worden uitgegraven?

Indien gewenst komen we bij je kijken of de kruipruimte kan worden uitgegraven en tot welke diepte dat kan. Indien het om grote dieptes gaat, adviseren we om een aannemer in te schakelen om het werk te beoordelen.

Wat is de beste techniek om de kruipruimte uit te graven?

Zuigtechniek is de beste oplossing om de kruipruimte uit te graven. Hierbij wordt de grond afgezogen, dit biedt een aantal grote voordelen:

  • De zuigslang kan eenvoudig op moeilijk bereikbare plekken komen.
  • De kruipruimte leegzuigen gaat een stuk sneller dan uitgraven met traditionele graafmethodes.
  • Door te zuigen in plaats van te graven, loop je geen risico dat kabels en leidingen in de kruipruimte beschadigen.
  • Het leegzuigen is stofvrij.
  • Het puin, zand, grond en klei uit de kruipruimte worden in onze zuigwagens opgeslagen en direct afgevoerd.
  • Doordat de zuigslang tot wel 150 meter kan worden verlengd, is het niet noodzakelijk dat onze zuigwagen voor de deur kan parkeren.

Wat kost het uitzuigen van de kruipruimte?

De kosten van het uitgraven van een souterrain zijn afhankelijk van het aantal kuub zand dat we moeten afvoeren. Om je een prijsindicatie te geven: 20 cm wegzuigen bij een woning van 50 m2, kost tussen de €2.000,- en €3.000,- exclusief btw.

Flexibel in te plannen
Gegarandeerd een schone kruipruimte
Veilige werkmethode
Minder overlast

Ontvang vrijblijvend een offerte

Wil je meer weten over de kosten van het uitgraven van jouw kruipruimte? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact op.