Kruipruimte ophogen met de inzet van blaastechniek: hoe werkt dat?

De kruipruimte ophogen met de inzet van blaastechniek is een zeer efficiënte manier waarbij zand opgespoten wordt in uw kruipruimte. Deze methode gaat onder andere bodemverzakking tegen. Hieronder leggen wij uit hoe dit precies werkt.

 

Waarom is het zinvol om mijn kruipruimte te verhogen?

Het verhogen van een kruipruimte is soms noodzakelijk wanneer er sprake is van bodemdaling of vochtproblemen als gevolg van grondwater. Verschillende problemen kunnen ontstaan door bodemdaling, zoals schimmel, houtrot, verzakking van bestrating in de tuin en scheuren in de riolering.

 

Effectieve oplossing tegen bodemdaling: kruipruimteverhoging

Het ophogen van de kruipruimte blijkt de meest effectieve oplossing tegen bodemdaling. Materialen zoals zand, schelpen of argex korrels kunnen worden gebruikt om de kruipruimte op te vullen. Als er echter meer dan 10 cm grondwater in de kruipruimte staat, is het raadzaam dit water eerst weg te pompen voordat verdere werkzaamheden worden uitgevoerd.

 

Bodemdaling tegengaan met behulp van kruipruimteverhoging

Een doeltreffende aanpak om bodemdaling in de kruipruimte en rondom de woning aan te pakken, is het aanbrengen van een laag zand met de inzet van blaastechniek. Door de kruipruimte op te hogen tot aan de onderkant van de fundering en een schuin talud tegen de ringbalk van de fundering te creëren, kunnen de gevolgen van bodemdaling tegen gegaan worden.

Kruipruimteverhoging met blaastechniek

Bij Methorst Zuigtechniek geloven we in efficiënte en duurzame benaderingen voor het verhogen van uw kruipruimte, waarbij we gebruikmaken van blaastechniek. Lees hier meer over de inzet van blaastechniek.

 

Hoe blaastechniek werkt

Blaastechniek bij Methorst wordt uitgevoerd met behulp van geavanceerde blaaswagens. Deze wagens hebben een opslagcompartiment waarin alle materialen worden bewaard die in de kruipruimte moeten worden aangebracht, zoals zand of isolatieparels. Flexibele slangen worden aan deze blaaswagens bevestigd en brengen de materialen door de slangen naar de kruipruimte.

 

Wat zijn de kosten van kruipruimteverhoging?

De kosten voor het verhogen van de kruipruimte variëren per situatie. Als indicatie geven wij een voorbeeld: voor het verhogen van een kruipruimte met een zandlaag van 20 cm bij een woning van 50 m2 zijn de kosten ongeveer tussen de 900 en 1400 euro.

 

Hoe lang duurt het om de kruipruimte te verhogen?

De benodigde tijd voor het verhogen van de kruipruimte varieert afhankelijk van de afmetingen van de kruipruimte en de dikte van de zandlaag. Gemiddeld zijn we ongeveer 1,5 uur ter plaatse bezig om de kruipruimte te verhogen bij een woning van 50 m2 en een laagdikte van 20 cm zand.

Projecten: kruipruimteverhoging

  • Kruipruimtes Zuigtechniek
    Vrijzuigen van een riool
  • Kruipruimtes
    Uitgraven van een kruipruimte in Leiden
  • Kruipruimtes
    Uitdiepen van een kruipruimte in Veenendaal
  • Kruipruimtes
    44 kruipruimtes uitdiepen
  • Kruipruimtes
    Kruipruimte schoonmaken
  • Kruipruimtes
    Hoe verwijder je isolatieparels uit een kruipruimte?
  • Kruipruimtes
    Het uitdiepen van een kruipruimte
  • Kruipruimtes
    Kruipruimte uitgraven in Beverwijk
  • Kruipruimtes
    Kruipruime uitgraven in Wijk bij Duurstede
  • Kruipruimtes
    Verontreinigde grond uit kruipruimte verwijderen
  • Kruipruimtes
    Kruipruimtes uitzuigen onder appartementen complex
  • Kruipruimtes Zuigtechniek
    In Roosendaal een kelder uitdiepen
  • Kruipruimtes
    Van de kruipruimte een kelder maken
  • Kruipruimtes
    Kruipruimte opschonen bij de Kentucky Fried Chicken
  • Kruipruimtes
    Kruipruimte opschonen bij de Kentucky Fried Chicken

Wilt u meer weten over het verhogen van uw kruipruimte?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Altijd een vrijblijvende offerte en advies. Ook locatiebezoek door een expert is mogelijk.